lauantai 23. helmikuuta 2013

Uutta puhtia keväästä

Jaha.. Se on näköjään taas melkein viikko vierähtänyt viime postauksestani.. Nyt yritän kyllä vähän skarpata tän postaustahtini kanssa. Tottahan on, että ei tässä nyt taaskaan ole tämän taviksen arjessa tapahtunut mitään kovinkaan kummallista. Arkipäivät vierähtää yliopiston lukusalissa istuen ja tallilla käyden. Sitten väliin pitäs aina keritä myös töitäkin tekemään. Jokohan tää kevät olis kohta ohi niin pääsisin vaan lomailemaan.. Pitää nyt kuitenkin painaa täysillä, jotta tietää antaneensa kaikkensa pääsykokeiden eteen. Sitten voi hyvällä omallatunnolla nautiskella siideriä terdeillä! Ahh. Tuskin maltan odottaa!!

Mä oon nyt viime aikoina koittanu skarpata niin urheilun, kun terveellisten ruokien suhteen. Toki tähän mun "dieettiin" on mahtunut myös vähän herkutteluja, joita olen säännöstellyt niin, että niitä saa syödä vain viikonloppuisin. Tässä olenkin hyvin onnistunut, sillä kun kotona ei ole mitään herkkuja, ei tule niitä ostettuakaan. Ja tässä taloudessahan keksit ynnämuut herkut ei kovin kauaa vanhene.. Tänään juuri mietin, että ostaisin vaahtokarkkeja koristeeksi keittiöön johonkin söpöön lasipurnukkaan. Tulin kuitenkin siihen tulokseen ettei nekään varmaan kovin kauaa siellä säilyisi, sillä kyllä ne vaahtokarkitkin menee paremman puutteessa! Viime perjantaina kokeilin muuten taas leipoa niitä macaronseja, tällä kertaa hieman paremmalla menestyksellä. Ei ne vieläkään täydellisiä ole, mutta ainakin ollaan oikeeseen suuntaan menossa! Ja oli muuten hyviä, namnam. Ens kerralla teen kyllä jotain ihanan värisiä. Nyt ei Valintatalosta kuitenkaan löytynyt minkäänlaista elintarvikeväriä, joten piti tyytyä ruskeisiin.

 
Mites tää juttu nyt karkas taas näihin herkkuihin vaikka aloitin kirjoittamaan terveellisistä ruuista ja urheilusta..Yleensä arkipäivisin syön siis lämpimän lounaan koululla. Siellä on tarjolla monia vaihtoehtoja, joista yleensä valitsen sen mistä satun tykkäämään. Koulumme lämpimät keitot ovat yleensä niitä kaikista maukkaimpia, niin päädynkin yleensä sellaiseen. Lisukkeeksi sitten salaattia ja 1 viipale leipää, sen olen itselleni sallinut sillä kotona en leipää syö ollenkaan. Aamupalalla syön poikkeuksetta kaurapuuroa, se vaan on niin hyvää ja täyttävää, ei myöskään turvota vatsaani samoin kuten monet leivät.Illalla syön monesti jotain lihaa, kalaa tai kanaa, ja lisukkeena salaattia. Harvemmin keitän lisukkeeksi pastaa tai riisiä, en tykkää niistä niin pelkästään ilman mitään kastiketta, joten suurempi annos salaattia höystettynä salaattijuustolla on mielestäni paljon maukkaampi vaihtoehto. Esimerkiksi eilen söin illalliseksi lehtipihviä ja salaattia. Pihvi ei kuvassa näytä kovin houkuttelevalta, mutta hyvää se oli silti ;)
 
 
 
 
Mielestäni on tärkeää, että syö terveellisesti ja hyvin, mutta nimenomaan niin, että syö riittävästi. Pitää myös osata antaa itselleen niitä herkutteluhetkiä, itse en ainakaan ilman niitä varmaan pärjäisi, enkä näe syytä miksi pitäisikään :) Tänäänkin olen menossa vielä myöhemmin Huviretkeen syömään, mutta en ajattele, että se olisi mitenkään kiellettyä. Minulle tärkeintä on se, että viihdyn itse omassa kropassani. Tavoitteenani olisikin kiinteytyä hieman, ja sen tiimoilta olen ruvennut lisämään liikuntaa. Käyn kuntosalilla 2x viikkoon ja olen myös ruvennut käymään juoksulenkeillä pitkän tauon jälkeen, juoksen noin 30-50min kerrallaan päivästä riippuen. Nyt tietysti juoksukin kulkee joka kerta paremmin kun kunto kasvaa, ja se jos mikä on ihana huomata! Ratsastan myös yleensä melkein päivittäin, mutta noin kahdesti viikkoon niin, että tulee kunnolla kuuma. Kävelyllä käyn aina silloin tällöin, tänäänkin kävin äidin ja koirien kanssa n. 45min lenkillä, tosin tahti ei ollut poikakoirien merkkailutarpeen ansiosta kovin päätä huimaavaa. Sitten kävin myös vielä 30min kävelyllä hevoseni kanssa, mikä muuten herätti hieman hilpeyttä vastaantulevien koiranulkoiluttajien keskuudessa Sorsasalossa, minun talutettavani kun oli hieman suurempaa kokoluokkaa.. Niinä iltoina, kun minulla ei ole muuta ohjelmaa, teen myös pienimuotoista kuntopiiriä kotona, johon kuuluu lähinnä kädet, vatsat ja pakarat. Näillä pärjää jo aika pitkälle ;)
 
 
 
 
 
Rakastan urheilua ja sitä fiilistä minkä saa, kun on tehnyt jotain mikä nostaa hien pintaan. Kuten ylempänä sanoin, yritän nyt liikkua enemmän ja katsoa mitä syön, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ottaisin tätä turhan vakavasti. Olen kuitenkin jo omasta mielestäni ylittänyt itseni useaan otteeseen, eilenkin perjantaina (!!!) olin vielä vaille 9 kuntosalilla rääkkäämässä itseäni. Tämä jos joku on mielestäni erittäin hieno saavutus minulta. Sillä aika monta vuotta on taas mennyt niin, että ainut suhde urheiluun on tullut ratsastuksen kautta. Tästä ei siis voi olla suunta muualle kuin ylöspäin! Tänä keväänä menee kuitenkin ihan tarpeeksi energiaa noihin pääsykokeisiin, niin pakkohan sitä on siitä itsensä välillä palkita jollain. Ja jos se nyt sattuu olemaan lauantai-illan karkkipussi tai pala kakkua Houkutuksessa, en usko, että tavoittelemani kesäkunto siihen kaatuu ;)
 

1 kommentti: