keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tiistain suklaamuffinsit

Olen jo jonkun aikaa taistellut vastaan halua leipoa jotain pitkästä aikaa. Noh eilen sitten viimein ratkesin ja lampsin ratsastuksen jälkeen sittarille ostamaan muutamia puuttuvia tarvikkeita. Tarkoituksena oli leipoa muffinseja, ohjeen suklaamuffinseihin löysin taas kinuskikissan ( http://www.kinuskikissa.fi ) sivuilta. Muffinsitaikinan ohje oli ihan perus suklaamuffinssien ohje, johon vain lisättiin sitten rouhittua suklaata, tai olisi pitänyt lisätä... Tässä nääs kävi niin, että muffinsitaikinan mausta lumoontuneena annostelin taikinan muffinsivuokiin ja laitoin ne uuniin, jonka jälkeen silmäni osuivat pöydällä lepäävään suklaalevyyn ja mietiskelin mihis tätä tarvitaankaam. Pieni pakokauhun hetki ja äkkiä muffinsit ulos uunista. Enää suklaata ei saanut rouhittua taikinan sekaan joten päätin upottaa yhdet palat suklaata jokaiseen muffinsiin.

Muffinsit olivat hetken uunissa, jonka jälkeen jätin ne pöydälle hetkeksi jäähtymään, jotta voisin pursottaa kuorrutuksen niiden päälle ilman, että se sulaa. Ohjeessa kuorrutukseen tuli vaahdotettua vispikermaa ja maapähkinävoita, makean ystävänä ajattelin, että kokeilisin maapähkinävoin sijaan Nutellaa, eli maapähkinäsuklaalevitettä. Jokin kuitenkin meni vikaan, en sitten tiedä oliko se liian pitkään lämpimässä ollut kerma vai mitä, mutta vatkattuani kerman sekoitin Nutellaa sen joukkoon jolloin seoksen koostumus muuttui radikaalisti, vaahdosta irtosi nestettä ja seos näytti todella epämääräiseltä. Ei sitä todellakaan voinut mihinkään pursottaa joten harmistuneena kaadoin koko epäonnistuneen kuorrutteen vaan lavuaariin.

Harmitti ihan vietävästi, ettei kuorrutus onnistunut. Olisin nimittäin halunnut harjoitella kauniin kuorrutuksen pursottamista niin että voisin joskus tehdä kauniita leivoksia myös tarjolle.. Muffinsien idea kuoli kuorrutteen myötä, mutta päätin kuitenkin koristella niitä hieman ripottelemalla tomusokeria päälle siivilän läpi. Loppujen lopuksi sain aikaan ihan hyviä muffinseja. Vähän meinaa vaan ottaa ylpeyden päälle tää haparointi leipomisessa, sillä olen aina pitänyt itseäni hyvänä leipurina.. Ei auta kun kokeilla toiste toivottavasti paremmalla menestyksellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti